Μπακαλιάρος με χόρτα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
Μπακαλιάρος με χόρτα: Μια υγιεινή παραδοσιακή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
ΥΛΙΚΑ
1500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ
6-7 ΠΑΤΑΤΕΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΣΑ 9μονο τα λευκα μερη)
1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
ΛΙΓΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλλες. Καθαρίζουμε το ψάρι μας το πλένουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βουτυρώνουμε το πάτο της,βάζουμε μια στρώση πατάτες μετά μια στρώση πράσου αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό μαιντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμαι απο επάνω το ψάρι ξαναβάζουμε τον υπόλοιπο μαιντανό μετά τα υπόλοιπα πράσα και στο τέλος τις πατάτες. Σκεπάζουμε με νερό ή αν έχουμε ζωμό ψαριού και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες μας, σερβίρουμε ζεστό.
Σημειώσεις για την συνταγή:
– Τα χόρτα όσο και ο μπακαλιάρος θα βγάλουν τα δικά τους υγρά, γι΄αυτό είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα νερού, ελέγχουμε το φαγητό και αν σε περίπτωση χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
– Μπορούμε να προσθέσουμε τον χυμό από 1 στυμμένο λεμόνι μόλις είναι έτοιμο το φαγητό.
– Μπορούμε να παραλείψουμε τα σέσκουλα.