Μπακαλιάρος πλακί με ρεβίθια πρόκειται για μία τοπική παραδοσιακή συνταγή που την μαγειρεύουν στο Ρέθυμνο.
Δεν είναι μόνο ο τηγανητός μπακαλιάρος. Υπάρχουν θαυμάσιες συνταγές –με χόρτα, λαχανικά, κόκκινες και λευκές σάλτσες– για όσους θέλουν μπακαλιάρο λίγο διαφορετικό για την 25η Μαρτίου. Εμεις σας προτεινουμε μία τοπική παραδοσιακή συνταγή που την μαγειρεύουν στο Ρέθυμνο.
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
20 ML ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΞΑΡΜΥΡΙΣΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε για να πάρουν το ελαιόλαδο κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του μπακαλιάρου και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Κατόπιν μεταφέρουμε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους σε ένα ταψί και τοποθετούμε από επάνω το μπακαλιάρο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.