ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΣυνεντεύξεις

Νίκος Βλαχάκος: “Σε μια νύχτα περάσαμε τα Ελληνικά Ίμια σε καθεστώς γκρίζων ζωνών…..”

Το greekaffair.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Βλαχάκο και του ζήτησε να σχολιάσει το πρόσφατο επεισόδιο που έγινε στα Ίμια.

“Σε μια νύχτα περάσαμε τα Ελληνικά Ίμια σε καθεστώς γκρίζων ζωνών και θεωρούνται Τούρκικα”

Κε. Βλαχάκο πως σχολιάζετε τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο;

Θεωρώ οι προκλήσεις αυτές δεν αποσκοπούν σε εσωτερικό καταναλωτισμό της Τουρκίας, αλλά έχουν ως σκοπό να εγκαθιδρυθεί ένα νέο στάτους κβο στην περιοχή των Ιμιων, οπού σε μια νύχτα περάσαμε τα Ελληνικά Ίμια σε καθεστώς γκρίζων ζωνών και σήμερα με βάση την δήλωση του ΥΠΕΞ να θεωρούνται Τούρκικα. Στο προκληθέν επεισόδιο της Ελληνικής ακταιωρού ευελπιστώ σε μια δυναμική απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης πλαισιωμένη πάντα όμως από την λογική της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Θεωρείται ότι σε αυτό το (παιχνίδι τον προκλήσεων ) έχει ευθύνες και η Ευρώπη;

Φυσικά και έχει. Μην ξεχνάτε ότι  η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι επίσημο μέλος και γι’ αυτό πρέπει να προστατεύετε. Όπως η Ελλάδα είναι εντάξει απέναντι στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Ευρώπη το ίδιο θα πρέπει να είναι και οι Εταίροι μας προς εμάς. Διότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για τα δικά μας σύνορα μόνο κε Τσικορδάνο αλλά για τα σύνορα όλης της Ευρώπης και η Ελλάδα μην ξεχνάμε, το τονίζω για άλλη μια φορά είναι μέλος της Ευρώπης και όσο είναι μέλος της πρέπει και να προστατεύεται.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα ανήκει στην Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Αλήθεια την ώρα που η Τουρκιά δημιουργούσε ένα ακόμα προκλητικό επεισόδιο ενάντια της Ελλάδος που βρισκόταν ποια θέση πήρε ώστε να  εμποδίσει να γιάνει όλο αυτό το επεισόδιο μήπως τελικά είναι ανύπαρκτη η Συμμαχία του ΝΑΤΟ;

Πολλά και κρίσιμα τα ερωτήματα σας κ Τσικορδάνο. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω μέσα μου έχω όλες αυτές της απορίες. Το σίγουρο όμως είναι ότι σε όλες αυτές της ερωτήσεις  απάντηση μπορεί να μας δώσει μόνο η Ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προσωπική μου γνώμη όμως είναι ότι από τη στιγμή που ανήκουμε στην Συμμαχία του ΝΑΤΟ όπως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έπρεπε να είχαμε όλες αυτές τι προκλήσεις μέσα στο Αιγαίο αλλά να μας προσέχουν σαν μέλος τους. Εδώ όμως γίνεται το αντίθετο και αντί να κοπεί (είχε κοπεί ο αέρας του σουλτάνο εδώ και καιρό) βλέπουμε καθημερινά να αυξάνεται. Τώρα από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο καθένα μας τι μπορεί να συμβαίνει…

 

 

Related posts

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διέλευση από τα διόδια;

H Αθήνα μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη

Δημοσκόπηση Metron Analysis (βίντεο)

Prootos