Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού (χωρίς μίξερ)

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης (χωρίς μίξερ)

 

Αρωματικό, ζουμερό και πεντανόστιμο, αυτό το κέικ λεμονιού είναι νηστίσιμο και vegan! Γίνεται με ελαιόλαδο και αμύγδαλο και καλύπτεται με ένα φίνο γλάσο από ζάχαρη.

 

20′ προετοιμασία  45′ ψήσιμο  Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Κομμάτια: 8-10

Για το κέικ

Για το γλάσο ζάχαρης

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης (χωρίς μίξερ), ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, με αέρα.
  2. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ρίχνοντας και στα τοιχώματα. Το τινάζουμε ανάποδα για να φύγει η περίσσεια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (ή το μείγμα λαδιών) και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές, ημίρρευστο μείγμα.
  6. Το αδειάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγει καθαρή, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί.

Γλάσο ζάχαρης

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα δύο υλικά, μέχρι να γίνει ένα λείο, ημίρρευστο και κάπως κολλώδες μείγμα.
  2. Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνοντας να τρέξει και στα πλαϊνά του.

 

 

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Related posts

Κυνήγι ορτύκια με σταφίδες

Πέννες με γαρίδες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι

Συνταγή για την τέλεια περπατόπιτα!