ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Νωρίτερα η καταβολή του Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ 

Νωρίτερα η καταβολή του Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ 

 

Μαζί με το επίδομα ανεργίας και αρκετά νωρίτερα από τους εργαζόμενους θα λάβουν οι άνεργοι το Δώρο Πάσχα 2024 από τη ΔΥΠΑ.

Νωρίτερα θα γίνει  η καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργου από τη ΔΥΠΑ.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Greekaffair η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει το δώρο Πάσχα σε χιλιάδες ανέργους την εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ θα γίνει και προπληρωμή των επιδομάτων και της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ειδικότερα την εβδομάδα 22 με 26 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2024 και να γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για τους ανέργους το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Πάσχα 2024 σε εργαζόμενους

Το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή την Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι θα δούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το δώρο Πάσχα για το 2024.

Ωστόσο οι εργοδότες έχουν την ευχέρεια να το καταθέσουν και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για 600.000 εργαζομένους το δώρο Πάσχα θα είναι αυξημένο ακριβώς λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από 780 ευρώ στα 830 ευρώ.

Για παράδειγμα κάποιος που αμείβεται σήμερα με τα 780 ευρώ του κατώτατου μισθού θα έπαιρνε δώρο Πάσχα 406,25 ευρώ. Με την νέα αύξηση θα λάβει δώρο Πάσχα 432,29 ευρώ.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Επομένως οι αποδοχές αυτές θα είναι αυξημένες κατά 6,5% λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Related posts

«Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή»: Τι είπε ο πρωθυπουργός – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Newsroom

Και νέες αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο: Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα

Prootos

Το σχέδιο της κυβέρνηση για την Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης για την επομένη τετραετία