ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ ετοιμάζει η Μιμή Ντενίση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μιμή Ντενίση: Η γυναίκα του Έλγιν ήθελε τα Γλυπτά του Παρθενώνα για τον κήπο της

 

Τέσσερα χρόνια ετοιμάζει η Μιμή Ντενίση το Ντοκιμαντέρ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα  και τώρα επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα.

Η Μιμή Ντενίση θα καταφέρει για ακόμη μία φορά, να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μας μνήμη και τις αξίες της Ελλάδας μέσα από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την Λαίδη Έλγιν, τη γυναίκα πίσω από τον Έλγιν.
Η Λαίδη Έλγιν, η γυναίκα που χρηματοδότησε τη μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων, αυτή των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ σε σενάριο Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου παραγωγή της εταιρίας Lumad της  Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, τα γυρίσματα του οποίου ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.
Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με μία άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου ‘Ελγιν και της συζύγου του.

Για πρώτη φορά θα πέσει φως στη μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα. Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την βάρβαρη αποκαθήλωση των γλυπτών που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Άγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως… «Καρυ something».

Έλληνες, Άγγλοι και  Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν και αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα, ενώ  μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν την γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στην χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ,  θα πραγματοποιηθούν,  στην Ελλάδα την Τουρκία τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σκωτία.

Η  έναρξη των γυρισμάτων  θα γίνει το Μάιο με την ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά να το αναμένει,  καθώς είναι ένα  θέμα  που αφορά όχι μόνο στη χώρα μας αλλά στην παγκόσμια κοινότητα. Η τέχνη, για μια ακόμα φορά, έρχεται να διορθώσει την ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις.

Related posts

Ιστορίες: Ήταν 18 Μαΐου 1821 όταν Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς Τούρκους στα Δολιανά της Αρκαδίας

Η Έλλη και ο Έρμης ταξιδεύουν στην Ελλάδα Σοφίας Αλεξίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το «θαυμάσιο » αφιέρωμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 (βίντεο)