Ντοματίνια γεμιστά με αλμυρή σαντιγί κεφαλογραβιέρας
Ένα πολύ υγιεινό ορεκτικό και γιατί όχι και ελαφρύ βραδινό, για μικρούς και μεγάλους.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ασβέστιο, φυτικές ίνες και καλής ποιότητας πρωτεΐνη. Ένας έξυπνος τρόπος για να εντάξουμε τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε τα ντοματίνια και με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι.
Με ένα πολύ μικρό κουταλάκι ή με ένα μαχαίρι παριζιέν αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία σχάρα για να στραγγίξουν.
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χρυπάμε στη 3η ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το κεφαλοτύρι τριμμένο στο τρίφτη και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη σαντιγύ τυριού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ντοματίνια δινοντάς τους ταυτόχρονα και ένα ωραίο σχήμα.
ΥΛΙΚΑ
20 ντοματίνια μεγάλα ώριμα
για τη σαντιγύ τυριού:
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
10 κλωνάρια σχοινόπρασο
50 γρ. κεφαλοτύρι
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι καγιέν