ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Ο έρωτας είναι σαν το αλκοόλ. Είναι ικανός να σε θεραπεύσει μπορεί ωστόσο να σε βλάψει.

Μπορεί να δημιουργήσει χαρά και μπορεί να δημιουργήσει πόνο. Είναι συχνά υπεύθυνος για μερικές από τις καλύτερες και μερικές από τις χειρότερες στιγμές της ζωής σου. Μπορεί να  μετατρέψει μια τρομερή ιδέα σε μια λαμπρή ιδέα. μπορεί να οδηγήσει ακόμα και τον χειρότερο άνθρωπο στο να γίνει ένας αφοσιωμένος εραστής.

Ο έρωτας μοιάζει με το αλκοόλ. Μπορεί να αναπαραγάγει συναισθήματα μέσα από ένα πέπλο λεπτού αέρα. Και μετά… να δημιουργεί το θαύμα της αγάπης μεθώντας μας με μια φανταστική ευτυχία. Όπως ακριβώς μπορεί να δημιουργήσει θυμό και ζήλεια εκεί ακριβώς που δεν υπάρχει τίποτα για να ζηλέψεις ή να θυμώσεις. Και μπορεί επίσης να γεμίσει την καρδιά σου θλίψη χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις χάσει τίποτα.

Ο έρωτας είναι σαν το αλκοόλ. Σε κάνει να αισθάνεσαι γαμημένα καλά. Τον περισσότερο καιρό. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζεις ότι θα έρθει η στιγμή που θα σου ζητήσει να πληρώσεις το αντίστοιχο τίμημα.

Ο έρωτας είναι σαν το αλκοόλ. Σε αιχμαλωτίζει όταν είσαι νέος κάνοντάς σε να πιστεύεις ότι είναι το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία. Κι αργότερα, όταν θα γίνεις πιο μεγάλος και πιο ώριμος θα καταλάβεις πως ο έρωτας δεν στέκεται μόνιμα. Παρά μόνο πάει και έρχεται.

Ναι ο έρωτας είναι ακριβώς σαν το αλκοόλ. Είναι εθισμός και καταστρέφει ζωές καθώς πολλοί τον ψάχνουν στα πιο απρόσμενα και ακατάλληλα μέρη. Και είναι για χάρη του έρωτα που θα κλέψουν, θα πουν ψέματα, θα εξαπατήσουν. Και είναι η συμπεριφορά αυτή δικαιολογημένη μέσα στο μυαλό τους.

Ο έρωτας είναι σαν το αλκοόλ. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τον χρησιμοποιείς. Όχι το αντίθετο. Κάποιες φορές χρειάζεται μια μεγαλύτερη δόση, έτσι για να βάλεις αλατοπίπερο στην ερωτική σου ζωή. Άλλες φορές πάλι τον χρειάζεσαι για να λιπάνεις τις ρόδες μιας πολύ παλιάς σχέσης. Και άλλες φορές θα σε βοηθήσει να γιορτάσεις πιο έντονα τις σημαντικές στιγμές της ζωής σου.

Ο ναι ο έρωτας είναι πραγματικά σαν το αλκοόλ. Καθόλου είναι πιο υγιεινός από το πάρα πολύ. Όμως ο λίγος είναι με τη σειρά του είναι πιο υγιεινός από το καθόλου.

Και ναι ο έρωτας μοιάζει με το αλκοόλ καθώς έχει την ικανότητα να στρεβλώνει το χρόνο. Έτσι απλά μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να μοιάζουν αιωνιότητα. Κι από την άλλη ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο μπορεί να εξαφανιστεί σε μία στιγμή.

 

Ο έρωτας μοιάζει με τη θρησκεία. Αλλά και με την επιστήμη. Έτσι από τη μια πλευρά είναι κάτι παράλογο. Αυτό δεν σε εμποδίζει ωστόσο να πέσεις με τα μούτρα μέσα σε αυτό. Από την άλλη είναι η αποτυχία αυτή που θα σε οδηγήσει στο δρόμο προς τη γνώση.

Ο έρωτας μοιάζει με το αλκοόλ. Κάποιες φορές θα πρέπει να βγεις απλά έξω από τον εαυτό σου. Να ζήσεις και να αναπνεύσεις και απλά να αφήσεις τον εαυτό σου να βρεθεί μαζί με άλλους.

Ο έρωτας μπορείς να σε καταστρέψει καθώς όλα αυτά τα συναισθήματα σε ορμούν καταπάνω σου βουλιάζοντάς σε απύθμενα βάθη.

Όμως όπως το αλκοόλ, η θρησκεία και η επιστήμη, έτσι και τα συναισθήματα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εργαλείο.

Και σαν εργαλείο είναι ουδέτερα. Μπορούν να σε βλάψουν. Μπορούν όμως και να σε ωφελήσουν.

Κι όταν το βάλλεις αυτό καλά μέσα στο μυαλό σου θα καταλάβεις, πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα συναισθήματα είναι ο υπηρέτης σου. Κι εσύ μπορείς να τα κατευθύνεις με όποιο ακριβώς τρόπο θέλεις,

Και εδώ ακριβώς είναι που καταλαβαίνεις ότι ο έρωτας είναι ακριβώς όπως ο αλκοόλ. Κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να απολαύσεις υπεύθυνα. Κάτι φτιαγμένο για να ομορφύνει τη ζωή. Και που μπορεί επίσης να την κάνει χειρότερη.

Γιατί ο έρωτας είναι σαν το αλκοόλ: κάποιες φορές πρέπει απλά να βγεις έξω και να πιείς.

 

Related posts

Μητσοτάκης από το Περιστέρι: «Οι εκλογές δεν θα αργήσουν και πολύ».

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Τσίπρας συζητά για όλα – Κύπρο, Αιγαίο, τζαμί σε Αθήνα, παράδοση των “8”, εκλογή μουφτή»!

Newsroom

Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας ένα (παραμύθι για μεγάλα παιδιά)

Newsroom