ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Οι Τούρκοι καπηλεύονται την Ελληνική ιστορία! (βίντεο φώτο )

Οι Τούρκοι καπηλεύονται την Ελληνική ιστορία! Ανακηρύσσουν τη φετινή χρονιά «έτος Τροίας» και την εκμεταλλεύονται τουριστικά!

 

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας κάνει το γύρο του κόσμου με τον «Δούρειο Ίππο» ζωγραφισμένο στην άτρακτό του στο πλαίσιο του «τρωικού έτους». Παράλληλα, μέσω των επίσημων διαδικτυακών τόπων του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, προβάλλονται εικόνες με γυναίκες και άνδρες από την Τουρκία ως Ωραία Ελένη και με χιτώνες και χλαμύδες αντίστοιχα, ως Πάρις μπροστά στο Δούρειο Ίππο του Οδυσσέα με φόντο την τουρκική σημαία.

Έτσι οι Τούρκοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτιστικά και τουριστικά τη φετινή – και όχι μόνο – χρονιά ως «έτος Τροίας», προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες στα Δαρδανέλια, όπου ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλίμαν, ανακάλυψε το 1872 την ομηρική Τροία.

Και αυτά τη στιγμή που οι Τούρκοι ανοίγουν τις πύλες στο «Μουσείο της Τροίας» που κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια, όπου θα φιλοξενούνται «θησαυροί της Τουρκίας», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σε μεγάλες πινακίδες στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τροίας, που βρίσκεται στο λόφο Χισαρλίκ.

Related posts

Πανηγυρίζουνε οι Τούρκοι με τις δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη που ψαλιδίζει τα 12 μίλια στα 10

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τα 540 δισ. του Eurogroup

Newsroom

Johnson & Johnson: Προτείνει συμβιβασμό 9 δισ. δολαρίων στους ενάγοντες για την καρκινογόνο ταλκ

Newsroom