ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Παγωτό αβοκάντο

Παγωτό αβοκάντο

 

O Στέλιος Παρλιάρος μας λέει πως να φτιάξουμε Σπιτικό παγωτό: Με  Αβοκάντο, γάλα καρύδας & μέλι. Τρία superfoods ενώνονται σε ένα πρωτότυπο παγωτό χωρίς ζάχαρη με απίστευτη δροσερή γεύση. 

 

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ & μερικές φέτες λάιμ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 80 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό

Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ να παγώσει στην κατάψυξη.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και, ανάλογα με το πόσο γλυκό ή ξινό θέλουμε να είναι το παγωτό, προσθέτουμε ακόμα λίγο μέλι ή χυμό λάιμ.

Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για την παρασκευή παγωτού. Μόλις είναι έτοιμο, το σερβίρουμε αμέσως ή το μεταφέρουμε στο παγωμένο μπολ, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το συντηρούμε στην κατάψυξη. Επειδή δεν περιέχει ζάχαρη, θα σκληρύνει πολύ και δεν θα είναι εύκολο να σχηματίσουμε μπάλες. Γι’ αυτό, πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για αρκετή ώρα.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε το παγωτό με φέτες λάιμ.

 

Ακολουθήστε μας στους λογαριασμούς μας στα Social Media ώστε να μαθαίνετε γρήγορα και εύκολα όλα τα νεότερά μας: Facebook , Instagram LinkedIn

 

 

Συνταγή Στέλιος Παρλιάρος 

 

Related posts

Παραδοσιακή πίτα με μανιτάρια και πατάτες του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

#Γουρουνόπουλο γεμιστό στο ταψί με κλιματόβεργες από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ 

Τσουμπλέκι Άρτας: Κεφτέδες με κρεμμύδια φούρνου