ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεολογικά & εκκλησιαστικά θέματα

Πάπας Φραγκίσκος κατά της παρένθετης μητρότητας – «Απαράδεκτη πρακτική, πρέπει να απαγορευτεί»

Πάπας Φραγκίσκος κατά της παρένθετης μητρότητας – «Απαράδεκτη πρακτική, πρέπει να απαγορευτεί»

 

«Απαράδεκτη πρακτική» χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος την παρένθετη μητρότητα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να απαγορευτεί παγκοσμίως καθώς αποτελεί «εμπορευματοποίηση» της εγκυμοσύνης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την καθολική απαγόρευση της «απαράδεκτης» όπως τη χαρακτήρισε πρακτική της παρένθετης μητρότητας, καθώς οδηγεί στην «εμπορευματοποίηση» της εγκυμοσύνης σε μια ετήσια ομιλία στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σε μια ομιλία εξωτερικής πολιτικής προς τους διαπιστευμένους πρεσβευτές στην Αγία Έδρα, ο Φραγκίσκος εξέφρασε τη λύπη του που το 2024 είχε ανατείλει σε μια εποχή κατά την οποία η ειρήνη «απειλείται ολοένα και περισσότερο, αποδυναμώνεται και εν μέρει χάνεται».

Επικαλούμενος τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, το ζήτημα της μετανάστευσης, τις κλιματικές κρίσεις και την «ανήθικη» παραγωγή πυρηνικών και συμβατικών όπλων, ο Φραγκίσκος παρέδωσε έναν κατάλογο με τα δεινά που πλήττουν την ανθρωπότητα και την αυξανόμενη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που τα επιτρέπει.

Αλλά ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας απαρίθμησε επίσης ζητήματα μικρότερης κλίμακας που, όπως είπε, αποτελούν απειλές για την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, συμπεριλαμβανομένης της παρένθετης μητρότητας. Είπε ότι η ζωή του αγέννητου παιδιού πρέπει να προστατεύεται και όχι «να καταπιέζεται ή να μετατραπεί σε αντικείμενο εμπορίας».

«Θεωρώ απεχθή την πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας, η οποία αντιπροσωπεύει σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού, με βάση την εκμετάλλευση καταστάσεων των υλικών αναγκών της μητέρας», είπε. Λέγοντας ότι ένα παιδί είναι ένα δώρο και «ποτέ η βάση ενός εμπορικού συμβολαίου», ζήτησε μια παγκόσμια απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας «για να απαγορευτεί αυτή η πρακτική παγκοσμίως».

Related posts

Μητροπολίτης Πατρῶν Χρυσόστομος:«Ἐζηλώσαμε τά φρικτά πάθη τῶν Σοδόμων. Ἐνθυμούμεθα, ὃμως τήν καταστροφήν;»

Ανακοίνωση Ἱερών Μονών και Ἱερών Ησυχαστηρίων για τίς νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

Μητροπολίτης Πατρῶν Χρυσόστομος: Σέ «χρυσούς» φοιτητές. «Μᾶς κάνατε ὑπερήφανους, κρατεῖστε γερά τίς ἠθικές ἀξίες»