Σπιτική παραδοσιακή Μηλόπιτα με κρέμα
Μηλόπιτα με κρέμα, Η πιο ωραία που έχετε δοκιμάσει ποτέ θα ξετρελάνετε όσους την δοκιμάσουν ! Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Ιδανική για τα παιδιά, αφού έχει μέσα την κρέμα, το γάλα και φυσικά τα μήλα.
Υλικά για την κρέμα:
600γρ. Γάλα
4 κουτ. σουπ κορν φλαουερ
100 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
Σε ένα κατσαρολάκι, κάνουμε την κρέμα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε
Αφού γίνει η κρέμα μας, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σκεπάζουμε με διαφάνεια
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας:
200 γρ. Βιτάμ
200 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. Γάλα
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1 κουτ. σουπ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω
Μετά προσθέτουμε στο ζυμάρι μας, το κοκκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλαουερ
300 γρ. Αλεύρι φαρίνα
2 κουτ. σουπ κορν φλαουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και μόλις γίνει η ζύμη μας, βάζουμε σε ένα τσέρκι Νο 22, τη μισή ζύμη, μετά την κρέμα μας, (που έχει κρυώσει), μετά την υπόλοιπη ζύμη! Και τέλος 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε λωρίδες
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις
ΠΡΟΣΟΧΉ να περιμένετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει η μηλόπιτα, γιατί μέσα έχει την κρέμα και να μην σας χαλάσει το σχέδιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από“ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ”