Παραδοσιακός Φασουλονταβάς του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
Ο παραδοσιακός Φασουλονταβάς είναι μια συνταγή που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε!
Έχει φτάσει μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους, η Σαρακοστή, περίπου 40 και κάτι ημέρες απέχουμε από κρέας, γαλακτοκομικά και ψάρι, με τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα θαλασσινά και τα φρούτα να έχουν την τιμητική τους!
ΥΛΙΚΑ
½ ΚΙΛΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΤΡΑ Καστοριάς Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΟΥΣΑΜΟΛΑΔΟ
4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ
½ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΠΗ ΑΡΝΙΣΙΑ (ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΑΠΗ )
ΑΛΑΤΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό για 6 ώρες το λιγότερο, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση , τα στραγγίζουμε ξανά και τα βάζουμε να βράσουν με νερό πάλι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και σε μια κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι με λάδι ρίχνουμε και τα φασόλια τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το σουσαμόλαδο τις τριμμένες τομάτες τις κομμένες πιπεριές σε ροδέλες και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Πασπαλίζουμε με αλάτι ρίγανη καλύπτουμε με τη σκέπη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Tips
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!
Καλή σας όρεξη