ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Φιλανθρωπία - Δωρεές - Εθελοντισμός

ΠΓΥ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ»: Η νέα δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Πάνο Λασκαρίδη

ΠΓΥ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ»: Η νέα δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Πάνο Λασκαρίδη – Τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του ΠΓΥ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ»

Εντάχθηκε στο ΠΝ το πλοίο γενικής υποστήριξης «Περσέας» – το 5ο της δωρεάς του Πάνου  Λασκαρίδη

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη νέα μεγάλη δωρεά, του 5ου κατά σειρά, πλοίου Γενικής Υποστήριξης-Ειδικών Επιχειρήσεων «ΠΕΡΣΕΑΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό, από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Υποναύαρχο ε.τ. Πάνο Λασκαρίδη.

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του ΠΓΥ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του ΠΓΥ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Πρόκειται για τη νέα μεγάλη δωρεά του Υποναυάρχου ε.τ. και Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό. Ανάδοχος του ΠΓΥ-ΕΕ ΠΕΡΣΕΑΣ ήταν η Δόκιμος Υπαξιωματικός ΣΜΥΝ (Τ/ΠΜ) 3 ης  Τάξης Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.

 

Πάνος Λασκαρίδης

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πάνος Λασκαρίδης αναφέρθηκε στην τιμή και το χρέος που νιώθει ο ίδιος προσωπικά προς την πατρίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εξέλαβα την τιμή που μου κάνει η ελληνική πολιτεία ως μία ηχηρή υποχρέωση που έχουμε εμείς οι Έλληνες προς την πατρίδα.

Ένα χρέος που δεν παραγράφεται πότε και δεν παζαρεύεται και πρέπει πάντοτε να εκπληρώνεται ολόκληρο και στο ακέραιο. Ο «Περσέας» μαζί με τα άλλα πλοία τον Άτλαντα τον Ηρακλή και τον
Αίαντα μπορεί να δώσει στον στόλο μας πολύ περισσότερες δυνατότητες Στη συνέχεια εξήρε το δύσκολο έργο του Πολεμικού Ναυτικού και τους ανθρώπους του, τονίζοντας ότι «Σήμερα η Ελλάδα έχει στα ανατολικά της μία δύστροπη επιθετική και αναθεωρητική γείτονα. Η γείτονα αυτή που σήμερα δρα με προσωρινή ηρεμία, επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας δίκαια και το εθνικό μας χώρο, τα εθνικά μας εδάφη.

Όπως έχει κάποιος ηγέτης που απειλούνταν τα νησιά του, θα υπερασπιστούμε τα νησιά μας με οποιοδήποτε κόστος, θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος αν χρειαστεί για χρόνια και αν χρειαστεί μόνοι μας. Το Ναυτικό μας σήμερα βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή της ιστορίας του. Έχει αναλάβει εδώ και καιρό πολύ πιο σημαντικές ευθύνες και έργο».

Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας αφού δήλωσε περήφανος για το Πολεμικό Ναυτικό και προέβλεψε ότι σε λίγα χρόνια θα είναι ισχυρότερο από ποτέ στην ιστορία του το οποίο συμμετέχει σε σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις απευθύνθηκε στους Έλληνες εφοπλιστές: «Θα ήθελα να καταλήξω με μία παράκληση.

Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα δεν είναι μόνο η ένταξη ενός πλοίου στον στόλο η μεγάλη προσφορά γιατί δεν είναι η μόνη του ναυάρχου Λασκαρίδη. Είναι η ανάμνηση ενός εθνικού παραδείγματος. Και αυτό το εθνικό παράδειγμα είναι το παράδειγμα των εθνικών ευεργετών […] Θα ήθελα να επιδώσω ευθεία την πρόσκληση και την παράκληση στον ελληνικό εφοπλισμό ο οποίος διάγει λαμπρές ημέρες να συμμεριστεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα του ναυάρχου Λασκαρίδη, Διότι η πατρίς έχει πάντοτε ανάγκη».

 

Η νέα Μονάδα θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού, όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του  Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.  Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του πλοίου: «Με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησα σήμερα την τελετή ύψωσης της σημαίας και ονοματοδοσίας του πλοίου Γενικής Υποστήριξης – Ειδικών Επιχειρήσεων “ΠΕΡΣΕΑΣ”.

Μια ακόμη σημαντική συνεισφορά του Υποναυάρχου ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό μας Ναυτικό, με την οποία συμβάλλει στην ασφάλεια της πατρίδας μας. Εύχομαι το πλοίο να είναι πάντα καλοτάξιδο και στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα να πλέουν σε ήρεμες θάλασσες, με τον Άγιο Νικόλαο στη πλώρη του».

Τα χαρακτηριστικά του «ΠΕΡΣΕΑ»

Το ΠΓ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ» διαθέτει υβριδική προωστήρια εγκατάσταση, ηλεκτροπρόωση με ελάχιστη ακουστική υπογραφή που του επιτρέπει να πλέει δίχως να γίνεται αντιληπτό, υπερπλεονάζουσα ηλεκτρική ισχύ 11MW (ικανή να τροφοδοτήσει ένα μεσαίου μεγέθους νησί), μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων, δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης εν πλω καυσίμου F-76 περίπου 3.000 κυβ. μέτρων,
ελικοδρόμιο στο οποίο μπορούν να προσνηωθούν όλα τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαθέτει επιπλέον πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές και γεωφυσικές ερευνητικές αποστολές. Το μήκος του είναι 105 μέτρα, τα πλάτος 24 μέτρα.

 

Το πλοίο «ΠΕΡΣΕΑΣ  δέχθηκε ριζική ανακατασκευή το 2007, με κόστος 50 εκατομμύρια USD.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Η HelpHellas: Ίδρύει την πρωτη Ανθρωπιστικη Τράπεζα στην Ελλάδα

Δωρεάν φαγητό σε όλη την Ελλάδα (Σημεία Διανομής & Τηλέφωνα)

Πατήρ Θεοφάνης

Ένα Βιβλίο – Κατάθεσης ψυχής του πατρός Γεωργίου Σχοινά – Τα Έσοδα διατίθενται για Φιλανθρωπικούς σκοπούς

Πατήρ Θεοφάνης