ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Πιπεριές Φλωρίνης με μοσχαρίσιο κιμά

Πιπεριές Φλωρίνης με μοσχαρίσιο κιμά

 

Με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχαρίσιο κιμά φτιάχνουμε αυτό το γρήγορο και εύκολο φαγητό που τρώγεται ως κυρίως πιάτο, ως μεζεδάκι ή συνοδεία ζυμαρικών ή πουρέ.

 

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πιπεριές Φλωρίνης με μοσχαρίσιο κιμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

30′ προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30′
Φωτογραφία: Γιώργος ΔρακόπουλοςFood styling: Tina Webb

 

Από το βιβλίο «Βαλκανική κουζίνα» της Ιωάννας Πιτόσκα

Related posts

Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Τυρί

Σαλάτα με μακαρόνια και τόνο από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ