Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Πλιγούρι με πράσα και κόκκινες πιπεριές

Πλιγούρι με πράσα και κόκκινες πιπεριές

 

Ένα νόστιμο χορτοφαγικό, κυρίως πιάτο που θα μπορούσατε να σερβίρετε και ως συνοδευτικό για κοτόπουλο και ψάρι.

 

Υλικά

  • 500 γρ. πράσα, καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ.  Τριφτή Τομάτα
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3

Ρίχνετε την Τριφτή Τομάτα , αλατίζετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτετε το πλιγούρι, τρία φλιτζάνια καυτό νερό και τον μαϊντανό, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.

Βήμα 5

Στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό.

Related posts

Απάκι με Μέλι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Επιστροφή στην παράδοση και στις γνήσιες συνταγές των γιαγιάδων κάνουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές

Newsroom

Σουφλέ σοκολάτας

Newsroom