ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων

 

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας  Άδωνη Γεωργιάδη για ακύρωση των διαγωνισμών που αναθέτουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης σε εργολάβους ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

 

Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας για τους συμβασιούχους των νοσοκομείων που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση, οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αύριο, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου, με την Ομοσπονδία να καταγγέλλει ότι 6.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με άμεση απόλυση.

«Εργάζονται πάνω από πέντε χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο. Έως σήμερα υπήρξαν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υγείας που έβαζε φρένο σε Νοσοκομεία να εγκαταστήσουν εργολάβους», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας:

«Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται. Να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες ΣΟΧ που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων σε πανελλαδική στάση εργασίας 09.00 – λήξη του ωραρίου αύριο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10 το πρωί.

 

 

Related posts

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό της!

Newsroom

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στα όρια της απόγνωσης: Εγκαταλείπουν το επάγγελμα γιατί δεν «βγαίνουν»!

Αγγελάκας για φιέστα Ρουβά – Μπακογιάννη: «Ντρέπομαι και λυπάμαι

Newsroom