ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος Κυρίου

Ποια είναι τα ξυλοκέρατα (αμαρτίες) της σύγχρονης εποχής; (βίντεο)

moulatsiotis-xylokerata-greekaffair

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ποια είναι τα ξυλοκέρατα (αμαρτίες) της σύγχρονης εποχής;

 

Μια πνευματική ομιλία από τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη για την περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανείμουμε 

 

Στην διαταραγμένη από πολλές απόψεις εποχή που ζούμε, τα πάντα απομυθοποιούνται και καταστρέφονται στοχευμένα. Ο Φαρισαϊσμός κυριαρχεί σε όλο του το μεγαλείο. Ζούμε τη ζωή του ασώτου υιού της παραβολής του Χριστού, αλλά δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Ξοδεύουμε πολλά σε ανούσια πράγματα και πάντα μένουμε ανικανοποίητοι.

Η κοινωνία με τη στάση ζωής που έχει τις τελευταίες δεκαετίες επιδεινώνει την κατάσταση.

Τα ξυλοκέρατα – αμαρτίες της εποχής είναι πολλά. Οι αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου που έχει απομυθοποιήσει τα πάντα, τον οδεύουν σε άσχημα πράγματα και γεγονότα, βρίσκοντας την εύκολη και προβατόσχημη λύση, που του προτείνει ο ίδιος ο διάβολος. Ο οποίος με διαφόρους τρόπους καταφέρνει να κερδίζει ολοένα την εμπιστοσύνη των άπειρων και ακατήχητων ανθρώπων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου είναι να τυφλώνει τον άνθρωπο και να τον κάνει να αισθάνεται, ό,τι όλα γύρω του αλλά και όσα πράττει είναι απόλυτα φυσιολογικά. Τον κρατά στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως κράτησε τον άσωτο υιό κατά τη χρονική διάρκεια όταν τον απομάκρυνε από τον Πατέρα Του.

Αυτή η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι ευκαιρία αφύπνισης και εξόδου από το σκοτάδι που θέλει να ζούμε ο διάβολος, για να μπορέσουμε να ζήσουμε αληθινά και αιώνια. Όταν «ξυπνήσουμε» από τη πλάνη και αντιληφθούμε την παγίδα του διαβόλου που έχουμε πέσει, ακόμα και αν δεν έχουμε τις δυνάμεις να ξεφύγουμε, τότε να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό για να μας σώσει.

 

Related posts

Άγιος Παΐσιος – Προφητεία: «Θα βγει ο Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε Διαλύεται η Ευρώπη!»

Newsroom

15 Αυγούστου: Ιστορία της Παναγίας της Τήνου

Ο πλούτος και η φτώχεια, του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

Newsroom