ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Πορτοκαλόπιτα αυθεντική, ζουμερή  που λιώνει στο στόμα

Πορτοκαλόπιτα αυθεντική, ζουμερή  που λιώνει στο στόμα. Ένα νοστιμότατο επιδόρπιο για το κυριακάτικο σας τραπέζι ….

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

4 ΑΥΓΑ

1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

1250 ΝΕΡΟ

1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ

1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το φύλλο όπως είναι ρολλό και τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το αφήνουμε να ξεραθεί(περίπου 1/2 ώρα) προσθέτωντας και 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά(αυγά, ζάχαρη, χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από πορτοκάλι, ηλιέλαιο, γιαούρτι και το υπόλοιπο μπέικιν πάουντερ) και τα αναμειγνίουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Παίρνουμε το μπώλ με τα υγρά και το ρίχνουμε μέσα στα φύλλα μας, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά στην αρχή και μετά σκεπάζουμε και ξαναψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, όταν είναι έτοιμη η πορτοκαλόπιτα μας την περιχύνουμε με το σιρόπι μας.

 

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

Related posts

Κεφτέδες με Μυζήθρα και άνηθο

Κοτόπουλο BBQ, αλλά στο γκριλ

Newsroom

Καρπούζι & Πεπόνι: Δροσιστική καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα