ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Πόσες θερμίδες έχει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης; Παχαίνει;

Πόσες θερμίδες έχει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης; Παχαίνει;

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα πολύ γνωστό μας σνακ, εδώ στην Ελλάδα. «Πόσες θερμίδες έχει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης;»

Πάμε να δούμε, αν τελικά το διάσημο κουλούρι Θεσσαλονίκης περιέχει πολλές θερμίδες, και αν είναι κατάλληλο για τη διατροφή μας ή ακόμα πιο συγκεκριμένα, αν είναι κατάλληλο για περιόδους θερμιδικού ελλείμματος (δίαιτας) .

Κουλούρι Θεσσαλονίκης και διατροφική αξία

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης ανά 100 γραμμάρια έχει κοντά στα 50 γραμμάρια υδατάνθρακες , και μόλις τα 6 γραμμάρια από αυτά είναι σάκχαρα . Όποτε, από θέμα ζάχαρης είμαστε καλυμμένοι και δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι το κουλούρι Θεσσαλονίκης περιέχει και ένα καλό ποσοστό φυτικών ινών (16% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) , ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για το σώμα μας, και μας βοηθάει να διατηρήσουμε το βάρος μας.

Από θέμα πρωτεϊνών, δεν περιέχει ικανοποιητική ποσότητα, αλλά συγχρόνως δεν είναι και αμελητέα, καθώς 10 γραμμάρια πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια δεν τα λες και λίγα.

Τώρα, στην κατηγορία των λιπαρών, το κουλούρι Θεσσαλονίκης παίρνει άριστα, καθώς περιέχει μόνο 1,5 γραμμάριο λίπος ανά 100 γραμμάρια .

Και τέλος, το κουλούρι Θεσσαλονίκης περιέχει και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ(Β6, Θειαμίνη, Νιασίνη και Ριβοφλαβίνη σε ικανοποιητικό βαθμό) και ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(Σελήνιο, Νάτριο, Μαγγάνιο, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Χαλκός, Φώσφορος κτλ) .

Πόσες θερμίδες έχει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ένα κουλούρι κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει περίπου 160 θερμίδες , και πιο συγκεκριμένα ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης περιέχει 250 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια .

Συμπέρασμα

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης από θέμα θερμίδων είναι ΟΚ , μιας και 160 θερμίδες που περιέχει ένα μέτριο μέγεθος, δεν αποτελούν φόβο για κανέναν. Επίσης, είναι πολύ θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, κάνοντας ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Τώρα, όμως από την άλλη, σε περιόδους ιδιαίτερης γράμμωσης, όπως πχ το καλοκαίρι, το κουλούρι δεν αναδεικνύεται λόγω των υψηλών ποσοτήτων σε υδατάνθρακα που έχει.

Και κάτι τελευταίο, αν το κουλούρι είναι και ολικής αλέσεως ακόμα καλύτερα, όχι επειδή θα μειωθούν οι θερμίδες (αυτό δεν γίνεται ποτέ με τα αντίστοιχες τροφές ολικής αλέσεως είναι μύθος), αλλά επειδή το κουλούρι ολικής αλέσεως θα είναι ακόμα πιο θρεπτικό και υγιεινό.

 

Related posts

Ιπποκράτης: »Τα Αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του»

Τι πρέπει να κάνετε αν υποστείτε ηλιακό έγκαυμα ;

Newsroom

ΕΕΚΕ: Προσοχή στην αγορά βακαλάου στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Newsroom