ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

ΠΟΥ: Ανησυχούμε για νέα πανδημία – Ήδη υπάρχουν νεκροί

ΠΟΥ: Ανησυχούμε για νέα πανδημία με το όνομα ψιττάκωση – Ήδη υπάρχουν νεκροί στην Ευρώπη

 

Πέντε χώρες της Ευρώπης ανέφεραν τεράστια αύξηση των κρουσμάτων Ψιττάκωσης, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδίδει επείγουσα προειδοποίηση.

 

 Ο ιός προκαλείται από το βακτήριο Chlamydophila Psittaci στα πτηνά, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο ιός συνδέεται ως επί το πλείστον με όσους εργάζονται με πτηνά, εργάτες πουλερικών, κτηνιάτρους, ιδιοκτήτες πτηνών και κηπουρούς.

psitakosi-greekaffairΈχουν παρατηρηθεί μαζικές αυξήσεις των κρουσμάτων σε Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία, με κάθε χώρα να αναφέρει από 15 έως 30 κρούσματα η καθεμία μόνο τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, πέντε επιβεβαιωμένοι θάνατοι αναφέρθηκαν στην Ολλανδία, ενώ η Αυστρία επιβεβαίωσε επίσης τους θανάτους κάποιων ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει ακριβείς αριθμούς στον ΠΟΥ.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του ΠΟΥ«Συνολικά, πέντε χώρες στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ ανέφεραν μια ασυνήθιστη και απροσδόκητη αύξηση στις αναφορές κρουσμάτων C psittaci.

Ορισμένες από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν ανέπτυξαν πνευμονία και οδήγησαν σε νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκαν και θανατηφόρα περιστατικά».

Τέλος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρότεινε τα άτομα με πτηνά κατοικίδια να διατηρούν τα κλουβιά καθαρά, να τα τοποθετούν έτσι ώστε να μην εξαπλώνονται τα περιττώματα ανάμεσά τους και καλή υγιεινή, «συμπεριλαμβανομένου του συχνού πλυσίματος των χεριών, κατά το χειρισμό τα πουλιά, τα περιττώματά τους και το περιβάλλον τους».

 

 

Related posts

Δ/ντής Πνευμ/γικής Κλινικής covid νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Λ. Στέλλας: «Ο covid δεν είναι θανατηφόρα νόσος». Πως αυτός και η ομάδα του αποφεύγει τις διασωληνώσεις και μοιράζει εξιτήρια

Newsroom

Πίεση στα μάτια: Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Γιατί χρειάζεται βοήθεια μια μητέρα που θηλάζει;