ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Προειδοποίηση από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο: Αναμένουμε έξαρση σεισμών

Προειδοποίηση από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο: Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή αναμένουμε έξαρση σεισμών το επόμενο διάστημα  – Ποιες περιοχές χρειάζονται μεγάλη προσοχή 

 

Για υψηλό κίνδυνο έξαρση των σεισμών στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Με αφορμή τη σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Κύθνου, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Action 24, σημειώνοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμική ύφεση, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων, όπως αυτή της περιόδου 2019-2021, που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».

Ποιες περιοχές διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Σχετικά με τις περιοχές όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή αναφορικά με έξαρση των σεισμών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι οι εξής: το Κεντρικό Ιόνιο (το τρίγωνο Λευκάδα – Ζάκυνθος – Κεφαλονιά), ο Κορινθιακός και το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο στα Δωδεκάνησα.

«Κόκκινο καμπανάκι» για τον Κορινθιακό

Ο γνωστός σεισμολόγος στάθηκε περισσότερο στην περίπτωση του Κορινθιακού Κόλπου. «Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα, ανάμεσα στα οποία και αυτό των Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981, αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο, οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε ισχυρούς σεισμούς είτε σε αυτή την περιοχή είτε σε άλλες» προειδοποίησε.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε το εξής: «Η μεγάλη αξία έγκειται στο να προλαμβάνουμε, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός, να προχωρήσουμε σε ελέγχους».

 

 

Related posts

Οι παιδοψυχολόγοι συμβουλεύουν: «Ενθαρρύνετε τα παιδιά για συνεργασία…»

ΕΛ.ΑΣ.: Κάμερες θα φέρουν από σήμερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ

Newsroom

Αυγενάκης: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθούν επιπλέον 26 εκατ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας