Προσφυγάκια στο φούρνο με σκόρδο και λαδολέμονο
Προσφυγάκια ψητά στο φούρνο με σκόρδο και λαδολέμονο. Εύκολη συνταγή, χωρίς μυστικά. Το σκόρδο κάνει μια μεγάλη τονωτική ένεση στο ψάρι και μαζί φτιάχνουν ένα θαυμάσιο φαγητό!!!
Ψάρι δεν υπάρχει καλύτερο και ποιο υγιεινό για τον ανθρώπινο οργανισμό πιστέψτε το.
Προσφυγάκια στο φούρνο με σκόρδο και λαδολέμονο
Υλικά:
1) 1 kg προσφυγάκια
2) 7 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3) 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4) 1 λεμόνι ζουμερό, το χυμό του
5) 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου
6) Αλάτι
7) 1/3 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
Διαδικασία
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το λεμόνι και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι, χτυπώντας, σαν να φτιάχνουμε ομελέτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς, τοποθετούμε τα προσφυγάκια με τη σειρά. Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ρίχνουμε το νερό στην άκρη του σκεύους. Να μην πέσει πάνω στα ψάρια και τα ξεπλύνει από το λαδολέμονό τους.
Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία (περίπου στους 170 βαθμούς) για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα ψάρια ψήθηκαν αλλά δεν στέγνωσαν!!!
Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά περιχυμένα με το ζουμάκι που έχει μείνει στο ταψί.
Καλή επιτυχία!!