ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεολογικά & εκκλησιαστικά θέματα

Πρόσκληση Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος την Μεγάλη Παρασκευή

Πρόσκληση Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος την Μεγάλη Παρασκευή

 

Η Ιερά Μονή μας, σας προσκαλεί να προσέλθετε με το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο ή με τουριστικά λεωφορεία, στο μοναστήρι μας την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, για να συμμετάσχετε στην Ιερά Ακολουθία (εντός του Ιερού Ναού) της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου μας εκ του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια προσευχόμενοι να ζήσουμε σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, στον προαύλιο χώρο της Μονής, τη Δίκη του Ιησού υπό του Πιλάτου, την πορεία του προς τον Γολγοθά (οδός του Μαρτυρίου), την Σταύρωσή Του και την ταφή του Κυρίου στον Πανάγιο Τάφο. (Ομοιώματα του Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου υπάρχουν εδώ και χρόνια στον προαύλιο χώρο της Μονής).

Μια μοναδική εμπειρία που  αναβιώνει το δράμα του Γολγοθά η Ιερά Μονή μας κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (8:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.).

Επίσης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 11:30 μ.μ. υποδεχόμαστε με κάθε τιμή το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην είσοδο της Μονής μας. Εν συνεχεία ακολουθεί λιτανεία έως το ομοίωμα του Παναγίου Τάφου, όπου από εκεί ο Ηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος μεταδίδει το Άγιο Φως στους πιστούς.

Αναγιγνώσκει το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, ψάλλει το «Χριστός Ανέστη» ενώ ηχούν χαρμόσυνα οι 62 καμπάνες του μεγαλύτερου καμπαναριού του κόσμου.

Μοναδικές μοναστηριακές εμπειρίες καλείστε να ζήσετε μαζί με τους μοναχούς του Τρικόρφου.

Εκ της Ιεράς Μονής.

Related posts

Ἀντιρατσιστικός νόμος γιά τήν βεβήλωση τοῦ Σταυροῦ «προβλέπεται», κ. Πρωθυπουργέ;

Newsroom

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Νέα ἢθη εἰσάγονται στόν τόπο μας πού οὒτε μᾶς ταιριάζουν, οὒτε μᾶς τιμοῦν»

Μητροπολίτης Πατρῶν Χρυσόστομος: Σύγχρονοι Ἡρώδεις, ὃσοι δρομολογοῦν τήν τεκνοθεσία ἀπό ὁμόφυλα «ζευγάρια»