ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

RADAR: H νέα πρωτοποριακή μέθοδος για την ανίχνευση της δυσλεξίας

 

RADAR: H νέα πρωτοποριακή μέθοδος για την ανίχνευση της δυσλεξίας

Είναι ένα καινοτόμο, γρήγορο και αντικειμενικό λογισμικό απεικόνισης της ανάγνωσης με χρήση εξειδικευμένων μαθηματικών μοντέλων και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης.
Το RADAR δε σχετίζεται με κανένα άλλο που έχετε δει ή ακούσει έως σήμερα.

Παρόλο που η δυσλεξία δεν προκύπτει από κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα, μέσω των κινήσεων των ματιών μπορούμε να αποτυπώσουμε ένα αναγνωστικό μοτίβο ενώ διαβάζουμε.

Γιατί να διαλέξετε το RADAR για ανίχνευση της δυσλεξίας;

Το ανιχνευτικό εργαλείο RADAR έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

 1. Αξιολογεί τη σιωπηρή ανάγνωση.
  Η μεγάλη καινοτομία του RADAR είναι ότι εξετάζουμε τη σιωπηρή ανάγνωση, η οποία δεν εξεταζόταν μέχρι τώρα. Άρα, πλέον έχουμε μια εικόνα της ανάγνωσης του παιδιού χωρίς να το ακούμε να διαβάζει. Επίσης, δεν υπάρχει ο παράγοντας άγχους όπως υπάρχει στη φωναχτή ανάγνωση.
 2. Είναι αντικειμενικό.
  Είναι η πρώτη φορά που στηριζόμαστε σε αντικειμενικά κριτήρια για να μετρήσουμε την ανάγνωση. Οτιδήποτε μπορείς να το μετρήσεις, μπορείς και να το βελτιώσεις.
 3. Είναι έγκυρο.
  Μπορεί να μας πει με ακρίβεια 99% εάν ένα παιδί διαβάζει καλά ή όχι σύμφωνα με την τάξη και την ηλικία του.
 4. Είναι γρήγορο και ξεκούραστο.
  Η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Το παιδί κάθεται μπροστά από τον υπολογιστή και διαβάζει με την άνεση του διάφορα κείμενα (ανάλογα με το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε).
 5. Είναι ανέπαφο.
  Ακολουθώντας το πνεύμα της μετά-Covid εποχής, το RADAR πραγματοποιείται και με τη χρήση τεχνολογίας Cloud, εντελώς ανέπαφα τηρώντας όλες τις απαραίτητες αποστάσεις.
 6. Είναι δυναμικό.
  Είναι ένα εργαλείο που εξελίσσεται αδιάκοπα. Τα αυστηρά μαθηματικά μοντέλα και οι αλγόριθμοι του RADAR ανανεώνονται συνεχώς με νέα δεδομένα.
 7. Παρέχει μετρήσιμες εκτιμήσεις.
  Το RADAR προσφέρει μια ποσοτική ανάλυση που αποτυπώνει την αναγνωστική συμπεριφορά του ατόμου. Μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε δεύτερη και τρίτη φορά τον ίδιο αναγνώστη με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις που μεσολαβήσει αναγνωστική παρέμβαση από τον ειδικό μεταξύ των δύο εκτιμήσεων. Έτσι, ο ειδικός μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του παιδιού και να εντοπίσει τα σημεία στα οποία χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο στην παρέμβασή του.
 8. Βοηθά στη δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου παρέμβασης.
  Το εργαλείο RADAR μπορεί να εντοπίσει σε επίπεδο συλλαβής το αναγνωστικό πρόβλημα του παιδιού. Η λεπτομερής αναφορά του RADAR αποτελείται από 25 διαφορετικές παραμέτρους, οι οποίες μπορούν να μας δείξουν ακριβώς που δυσκολεύεται το κάθε παιδί και να βοηθήσει στο να μην αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Ο ειδικός πλέον μπορεί να δημιουργήσει ένα πλάνο παρέμβασης το οποίο θα είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του παιδιού. Μετά από 3 με 6 μήνες, μπορεί το παιδί να ξανακάνει το RADAR και τότε να αξιολογήσουμε το εύρος της βελτίωσης και την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης.

Related posts

Έρευνα: Τι τρώμε καθημερινά οι Έλληνες σήμερα;

Newsroom

Πώς να κάνουμε νηστεία χωρίς να παχύνουμε

Newsroom

Η μεσογειακή διατροφή ωφελεί τις γυναίκες ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση