Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Ρατατούιγ Τουρλού

Ρατατούιγ Τουρλού του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ρατατούιγ Τουρλού είναι ένα από πιο καλοκαιρινά φαγητά που γίνεται με ό,τι λαχανικό είναι διαθέσιμο.

 

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα λαχνικά και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε την μιση φλούδα τις μελιτζάνας σε σχήμα σταυρού και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους το ίδιο τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε κύβους κόβουμε και τις ντομάτες μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τομισό λάδι μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί, κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες μας και αφήνουμε να σιγοβράουν. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τις μελιτζάνες μας, κατόπιν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά 30 λεπτα περίπου. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας απο την φωτιά προσθέτουμε το σκόρδο μας ψιλοκομμένο και τον μαιντανό.

 

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

5-6 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1-2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

Related posts

Κοκορέτσι στη σούβλα

Καλαμαριά γεμιστά από την Κάλυμνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Χταποδοκεφτέδες παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

Newsroom