Παραδοσιακό ραβανί του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
Το γλυκό της εβδομάδας Ραβανί παραδοσιακό Αλήθεια ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το υπέροχο γλυκό ταψιού, πολύ θα ήθελα να το μάθω!
ΥΛΙΚΑ Για το ρεβανί
- 4 αυγά
- 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
- 4 φλ. ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλ. νερό
- 3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.
Προετοιμασία
Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου.
Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αποσύρουμε.
Όταν βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι. Πρέπει να ρουφήξει όλο το σιρόπι για να διπλασιαστεί. Μετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!