ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Ρεβυθάδα φούρνου με κριθαράκι

Ρεβυθάδα φούρνου με κριθαράκι

 

Νηστήσιμη συνταγή για Ρεβυθάδα φούρνου με κριθαράκι, με τη σφραγίδα της ελληνικής παραδοσιακή διατροφής

 

ΥΛΙΚΑ (4-6 Μερίδες)

Για τα ρεβίθια

  • 1 κιλ. Ρεβίθια
  • 2 λίτρα ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους

Για την ρεβυθάδα

  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές κόκκινες, ψημένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6-7 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • τρυφερό μαρούλι butterhead salanova πράσινο & κόκκινο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml μηλόξιδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τα ρεβίθια, απευθείας από την κατάψυξη και προσθέτω τον ζωμό, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και τους γλυκάνισους και τα βάζω στη φωτιά.
  2. Βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω από τη φωτιά, σουρώνω τα ρεβίθια και κρατάω το ζουμί που τα έβρασα.
  3. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.
  4. Βάζω σε μια γάστρα τα βρασμένα ρεβίθια, το κριθαράκι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  5. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι.
  6. Προσθέτω τον ζωμό από το βράσιμο των ρεβιθιών (πρέπει να είναι περίπου 500-600ml) και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  7. Βάζω το φαγητό στον φούρνο και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι το ζωμό και να μελώσει.

Για τη σαλάτα:

  1. Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύω καλά.
  2. Προσθέτω τα τριπλπλυμμένα και τρυφερά φύλλα μαρουλιού salanova και ανακατεύω καλά.
  3. Σερβίρω αμέσως με την ρεβιθάδα.

 

 

 

Related posts

Ραβανί παραδοσιακό του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Νηστίσιμος μουσακάς με μελιτζάνες και μανιτάρια

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Κόκορας γεμιστός με τραχανά και ξερά φρούτα από τον Τύρναβο