Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Ροφός με σκορδαλιά Φάβας

Ροφός με σκορδαλιά Φάβας

 

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα των φίλων του ψαριού, είναι και  ο τηγανητός ροφός. Η εξαίρετη νοστιμιά του κρύβεται στην τεχνική τηγανίσματος

Υλικά που θα χρειαστούμε για το Ροφό με σκορδαλιά Φάβας

Για 6 άτομα  


1 ροφό 1 1/2 κιλό περίπου καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα.
1 ποτήρι νερό
3 ποτήρια νερού φάβα
Μισό ποτήρι λάδι
2 φύλλα δάφνης
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
Ρίγανη
Αλάτι/πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βάζετε τη φάβα με νερό να βράση. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 και μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο, μαζί με λίγο αλάτι. Όσο κοπανάτε, ρίχνετε σταδιακά μέσα στο γουδί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, λίγη ρίγανη και σταδιακά την έτοιμη φάβα. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε ένα μπολ.

Αλευρώνετε τα φιλέτα του ροφού.

Σ ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι τηγανίζετε τα φιλέτα ροφού  και από τις δύο πλευρές. Μόλις τηγανιστούν τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τα φιλέτα ροφού  με τη σκορδαλιά φάβας

 

Συνταγή του Ηλια Μαμαλάκη 

Related posts

Burger ψαριού

Newsroom

Απάκι με Μέλι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κουραμπιέδες με Stevia και επικάλυψη σοκολάτας