Σαλάτα του σεφ light του Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξε μια τέλεια light σαλάτα του Σεφ με αυτή τη συνταγή και γλίτωσε πάρα πολλές θερμίδες.
Πόσες φορές έχουμε πέσει στην παγίδα του «θα φάω μια σαλάτα», η οποία εν τέλει έχει περισσότερες θερμίδες από ένα πιτόγυρο, μόνο εμείς ξέρουμε. Οι σαλάτες που βρίσκουμε στο εμπόριο και αποτελούνται από πολλά διαφορετικά υλικά, τύπου κρουτόν, κοτόπουλα, μπέικον, περίεργες sauce, έχουν συνήθως απίστευτες θερμίδες και πολλά λιπαρά.
Έτσι, επιλέγουμε να κάνουμε τις σαλάτες μας στο σπίτι με πιο έξυπνο και οικονομικό τρόπο. Σε αυτή την υγιεινή εκδοχή της Σαλάτας του Σεφ, τρώμε άφοβα και δεν μετανιώνουμε!
Υλικά
Για το dressing
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξίδι, λευκό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μέλι
Για τη σαλάτα
200 γρ. iceberg
100 γρ. λόλα, πράσινη
100 γρ. ντοματίνια
150 γρ. τυρί light
1 αγγούρι
2 αυγά, βρασμένα
200 γρ. σπιτικές φέτες γαλοπούλας
1 κ.σ. θυμάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, την κέτσαπ, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα dressing., και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
Απλώνουμε πάνω από τη σαλάτα όλο το υπόλοιπο dressing.
Βάζουμε από πάνω τα φύλλα από τη λόλα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τυρί κομμένο σε κυβάκια, το αγγούρι σε μικρά κομμάτια και τα αυγά κομμένα στη μέση.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τη γαλοπούλα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγη akispetretzikis.com