ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Σαλέπι: Το ρόφημα που προλαμβάνει το κρυολόγημα – συνταγή

Σαλέπι: Το ρόφημα που προλαμβάνει το κρυολόγημα – συνταγή

 

Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα που απολαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε κι εσείς σαλέπι ζεστό με αυτήν την εύκολη συνταγή!

 

Το σαλέπι είναι ένα ρόφημα θερμαντικό, που προλαμβάνει το κρυολόγημα και τη γρίπη. Καταπραΰνει τα νεύρα, είναι αγχολυτικό και χαρίζει ευεξία. Είναι πλούσιο σε άμυλο και πολύτιμα μεταλλικά άλατα, φώσφορο και ασβέστιο. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα καθώς ο Ασκληπιός και ο Ιπποκράτης το θεωρούσαν θαυματουργό βότανο.

 

Προετοιμασία  5λεπτά 
Εκτέλεση 20λεπτά 
Συνολικός χρόνος 25λεπτά 
Μερίδες1
Θερμίδες 30θερμίδες

 

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 γαρύφαλλα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. σαλέπι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Με την κουτάλα ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα υγρού σε μπολ. Προσθέτουμε το σαλέπι και ανακατεύουμε καλά, σχηματίζοντας ένα είδος πάστας. Ανακατεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει το μείγμα μας.
  • Κατόπιν ρίχνουμε την πάστα πίσω στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί ένα παχύρρευστο αρωματικό ρόφημα.
  • Απολαμβάνουμε το σαλέπι ζεστό, αφαιρώντας τα ξυλάκια κανέλας και τα μπαχαρικά. Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κανέλα.

Tips

Όσο πιο πολύ σαλέπι προσθέσετε, τόσο πιο χυλωμένο θα γίνει το ρόφημα. Αντίστοιχα, όσο λιγότερο σαλέπι χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο αραιό.Ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημα σαλέπι προσθέστε αντίστοιχα τόση ποσότητα ζάχαρης.Πειραματίστε με τα μπαχαρικά και δημιουργήστε το πιο αρωματικό σπιτικό σαλέπι.

 

Πηγη greekaffair.gr

Related posts

Κατσικάκι καπαμά με μαρούλι από την Θεσσαλονίκη

Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά και πατάτες

Newsroom

Ψαρομπιφτέκια φούρνου με φασολάκια σαλάτα

Newsroom

Αφήστε ένα σχόλιο