«Σαρακοστιανό ριζότο με Καλαμάρια» του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ ένα πιάτο φτιαγμένο από υλικά που μυρίζουν Ελλάδα και θα κάνουν το σαρακοστιανό σας τραπέζι απόλαυση
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΛΙΤΡΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε μέσα το λάδι μας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει , κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμαράκια μας αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι μας για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό περίπου απο μισό φλυτζάνι κάθε φορά.Προσθέτουμε την τομάτα ,βράζουμε ανακατεύοντας καλά μετα απο κάθε φορά που προσθέτουμε κάτι στο τηγάνι μας και μέχρι να γίνει το ρύζι ( περίπου 15 λεπτά). Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε καλά και συνεχώς και το αφήνουμε να τραβήξει για λίγα λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε το μαιντανό μας.
Καλή σας Όρεξη!