ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Σαρδέλες γεμιστές στο φούρνο

Σαρδέλες γεμιστές στο φούρνο

Σαρδέλες γεμιστές μια συνταγή γεμάτη αρώματα από μυρωδικά και θάλασσα

 

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση – Για τη γέμιση

  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του, και ρίχνω τα κουκουνάρια τις ντομάτες, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μαγειρεύω για 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το δυόσμο και ανακατεύω καλά.

Για τις σαρδέλες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Παίρνω μια φιλεταρισμένη σαρδέλα, τη βάζω στο ταψί και την ανοίγω σαν βιβλίο (τα φιλετάκια της δηλαδή να παραμένουν ενωμένα). Βάζω περίπου 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση πάνω στο ένα φιλετάκι της και τη σκεπάζω με το άλλο φιλετάκι, ξαναδίνοντας στη σαρδέλα το αρχικό της σχήμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες σαρδέλες και το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης. Τις τοποθετώ τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στο ταψί, τις αλατοπιπερώνω, τις καλύπτω με τις φέτες ντομάτας και τις περιχύνω με το ελαιόλαδο.

  2. Τέλος, τις πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και βάζω το ταψί στο φούρνο. Τις ψήνω για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν ελαφρά οι φέτες ντομάτας. Σερβίρω αμέσως.

 

 

tip: Όταν τοποθετούμε τις σαρδέλες στο ταψί, προσέχουμε το τύλιγμα να βρίσκεται από την κάτω πλευρά για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.

 

Καλή Επιτυχία! 

Related posts

Γεμιστά με κιμά και φρέσκα υλικά της ελληνικής γης

Newsroom

Τραχανόπιτα με παραδοσιακό σπιτικό φύλλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μιλφέιγ: Μια γλυκιά πρόταση για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Newsroom