ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Σε απόλυτη επιφυλακή είναι η Αθήνα για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίου από την Τουρκιά σε κάποια νησίδα ή βραχονησίδα με πρόσχημα την αρμοδιότητα ερευνάς και διάσωσης

Σε κόκκινο συναγερμό η Ελλάδα για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίου από την Τουρκιά σε κάποια νησίδα ή βραχονησίδα με πρόσχημα την αρμοδιότητα ερευνάς και διάσωσης

Σε απόλυτη επιφυλακή είναι η Αθήνα καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τουρκικής προβοκάτσιας είτε στον Έβρο είτε στα νησιά.

Συγκεκριμένα έχει σημάνει συναγερμός για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίου σε κάποια νησίδα ή βραχονησίδα με πρόσχημα την αρμοδιότητα ερευνάς και διάσωσης.

Γι’ αυτό τον λόγο οι ειδικές δυνάμεις, το πολεμικό ναυτικό και το λιμενικό σώμα έχουν εντείνει την παρουσία τους στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου αλλά και σε άλλες νησίδες στην ευρύτερη περιοχή.

Αντίστοιχα στον Έβρο, η δημιουργία καταυλισμού στην τουρκική πλευρά δείχνει ότι η Τουρκία θέλει να διατηρήσει την κρίση.

Σημειώνεται δε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ακατοίκητα νησιά ή νησίδες για τη φιλοξενία προσφύγων, όχι όμως σε ξερονήσια.

Στις Σέρρες πρόκειται να μεταφερθούν όσοι παράνομοι μετανάστες πέρασαν στη χώρα μετά την 1η Μάρτη, ενώ αναζητείται δεύτερος χώρος, πιθανότατα στην Αττική.

Related posts

Παραιτήθηκε o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας με καθυστέρηση 11 ημερών

Newsroom

Σεισμός στην Τουρκία: Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Newsroom