Σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα, ελιές και φέτα
Τα πιο νόστιμα και απλά ζυμαρικά που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
500 γρ. σκιουφιχτά
400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα
100 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
3 κ.σ. ελιές, ξαλμυρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη, ξερή
Εκτέλεση
1
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά, βράζοντας για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη περίπου 100 ml από το νερό βρασμού.
2
Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις λιαστές ντομάτες και τις σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
3
Κατόπιν, προσθέτουμε στο τηγάνι την κάπαρη, τις ελιές, την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 4 λεπτά.
4
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τα σκιουφιχτά, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Αν δούμε πως η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
5
Τέλος, σερβίρουμε τα σκιουφιχτά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φέτα και ρίγανη.
tip:
Το βράσιμο των συγκεκριμένων ζυμαρικών θέλει πολλή προσοχή, ώστε να μην ξεπεράσουμε το χρόνο που πρέπει, γιατί παραβράζουν πολύ εύκολα.