ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Σκρέκας: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο

Σκρέκας

Σκρέκας: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο

 

Τις επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσον αφορά τον μήνα Απρίλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας για τα οικιακά τιμολόγια ανεξαρτήτως παρόχου και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση για τον Απρίλιο για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, επιδότηση που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών.

 

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες με την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατα 15% την μέση κατανάλωση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022.

15 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα είναι η επιδότηση στο ρεύμα και για τους αγρότες.

Αντίθετα για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο η επιδότηση για τον Απρίλιο ορίστηκε στα 54 ευρω ανά μεγαβατώρα

Συνολικά η αξία των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Απρίλιο θα ανέλθει στα 24,4 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας η κυβέρνηση έχει δώσει συνολικά περισσότερα από 9 δισ ευρώ για να στηρίξει την κοινωνία με το το 70% του ποσού να προέρχεται από την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ρεύματος.

«Παράλληλα συνεχίζουμε να στηρίζουμε μια συνετή πολτική για να είμαστε προετοιμασμένοι για το επόμενο φθινόπωρο» συνέχισε ο υπουργός Ενέργειας λέγοντας ότι «οι τιμές ενέργειας είναι σε πορεία αποκλιμάκωσης και πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν τιμές που προσεγγίζουν επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης».

«Είμαστε εδώ για 20ο συνεχόμενο μήνα γιατί η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί. Έτσι τον Απρίλιο οι καταναλωτές θα δουν πιο μειωμένους τους λογαριασμούς τους σε σχέση με τον Μάρτιο» κατέληξε ο Κώστας Σκρέκας.

 

Related posts

Ζολτ Νταρβάς – ούγγρος οικονομολόγος: «Δεν φταίει ο πόλεμος για την ενεργειακή κρίση»

Newsroom

Πράσινο φως από ΕΕ για την εφαρμογή μόνιμων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Newsroom

Κόκκινος συναγερμός σε ολόκληρη την Ευρώπη για την επάρκεια του φυσικού αερίου