ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

 

Σπανακόρυζο κοκκινιστό: Ένα από τα τα υπέροχα υγιεινά, vegan πιάτα της Ελληνικής κουζίνας που έχουν κάνει την Ελληνική μεσογειακή μαγειρική τόσο διάσημη!

 

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. ρύζι, Arborio

700 ml ζωμό λαχανικών

400 γρ. κονκασέ ντομάτας

600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο

4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε μέσα το ρύζι και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό και το κονκασέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στα μισά και βράζουμε για 20 λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά, ώστε να μη μας πιάσει το ρύζι στην κατσαρόλα.
Στα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να αχνιστεί λιγάκι. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και διορθώνουμε. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή  από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη

Related posts

Νηστίσιμη συνταγή:  Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με γαρίδες 

Μύδια τηγανιτά συνταγή του σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Παπουτσάκια με κιμά από μανιτάρια

Newsroom