ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Στα «κάγκελα» οι μαθητές του Μαραθώνα φωνάζουν κατά του ΧΥΤΑ

Στα «κάγκελα» οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαραθώνα φωνάζουν κατά του ΧΥΤΑ.

Στα «κάγκελα» είναι από σήμερα και για δύο μέρες οι μαθητές του

Γυμνασίου και του Λυκείου Μαραθώνα. Τα παιδιά αποφάσισαν την συμβολική κατάληψη των σχολείων μέχρι την Παρασκευή το πρωί όπου διοργανώνετε μεγάλη πορεία κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού από τον Μαραθώνα στην Ν.Μάκρη. Οι μαθητές έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο της πόλης του Μαραθώνα και μοιράζουν φυλλάδια σε όλα τα αυτοκίνητα, ενημερώνοντας τον κόσμο για την πορεία της Παρασκευής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Το 15μελές συμβούλιο του ΓΕΛ Μαραθώνα προσκαλεί όλους τους ενεργούς πολίτες και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνα στην πορεία διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί. Τόπος συγκέντρωσης η Πλατεία Ηρώων στον Μαραθώνα και τερματισμός το Δημαρχείο στη Νέα Μάκρη.

Η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών του ΓΕΛ Μαραθώνα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτικών αρχόντων της περιοχής σχετικά με την περιβαλλοντική και κοινωνική υποβάθμιση και καταστροφή η οποία τείνει να συντελεστεί. Όλοι όσοι κρατάνε τις ζωές μας στα χέρια τους είναι υπεύθυνοι γι αυτό το έγκλημα .Ο Δήμος μας έχει ρίζες από την εποχή του Χαλκού(Τετράπολις), είναι ένας σπουδαίος τόπος με ένδοξη ιστορία και πολιτισμό. Είναι λοιπόν στο χέρι μας να αντισταθούμε! Να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι μαθητές, γονείς και δάσκαλοι αλλά και όλοι όσοι ζούμε εδώ… Να δηλώσουμε το παρόν τώρα που οι καιροί μας καλούν… Ας θυμηθούμε κλείνοντας το ποίημα του Μπρεχτ ¨Αλήθεια, σε μαύρα χρόνια ζω! Τα λόγια που δεν κεντρίζουν είναι σημάδι χαζομάρας. Ένα λείο μέτωπο, αναισθησίας. Εκείνος που γελάει δεν έχει μάθει ακόμα τις τρομερές ειδήσεις. Μα τι καιροί λοιπόν ετούτοι, που είν’ έγκλημα σχεδόν όταν μιλάς για δέντρα γιατί έτσι παρασιωπάς χιλιάδες κακουργήματα! […]Όμως εσείς, όταν θα ‘ρθει ο καιρός

Ο άνθρωπος να βοηθάει τον άνθρωπο

Να μας θυμάστε

Με κάποιαν επιείκεια.

 

 

Πηγη 

Related posts

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για νέα μέτρα στο Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει Χριστουγέννων

Newsroom

Υιοθετήθηκε η πρόταση Μητσοτάκη από την Κομισιόν -Αυτό θα είναι το «πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Newsroom

Ομολογία-σοκ της Όλγα Γεροβασίλη: «Οι κουκουλοφόροι στο συλλαλητήριο είναι αστυνομικοί»!

Newsroom