Στριφτή τυρόπιτα Σκοπέλου
Πρόκειται για στριφτή τηγανητή τυρόπιτα από το νησί της Σκοπέλου και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλη την Ελλάδα.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
220 γρ. νερό, χλιαρό
15 γρ. ξύδι
4 κ.γ. ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι
Κορν φλάουρ
Για τη γέμιση:
500 γρ. φέτα, κατσικίσια τριμμένη
500 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Παπαρουνόσπορο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη: Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Με το που σχηματιστεί η ζύμη, την αφαιρούμε από το μπολ, την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα εκεί, μέχρι να αποκτήσει το ζυμάρι μία τελείως λεία υφή. Έπειτα, παίρνουμε ένα ίσιο μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη μας σε οκτώ κομμάτια των 100-110 γρ. και δημιουργούμε μπαλάκια. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε ένα ταψί του φούρνου με κορν φλάουρ, τοποθετούμε τα μπαλάκια μέσα ώστε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο και τα σκεπάζουμε με μια κάπως υγρή πετσέτα ή με μία μεμβράνη τροφίμων. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου μισή ώρα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.