ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Σύλλογος «Τέμπη»: «Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους

Σύλλογος «Τέμπη»: «Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους

 

«Υπογραμμίζονται για άλλη μία φορά με κυνικό τρόπο τα εγκλήματα- Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν;» «Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους…

 

Μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν… πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ» αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο «Σύλλογος Τέμπη 2023» με αφορμή την ταυτοποίηση γενετικού υλικού επιβάτη του μοιραίου τρένου.

Υπενθυμίζεται πως το εύρημα (οστό), που ταυτοποιήθηκε με εκείνο ηλικιωμένου επιβάτη του τρένου, εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή «Πηγάδια» πλησίον του τόπου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, όπου άτακτα και παράνομα είχαν μεταφερθεί 25 φορτηγά με στοιχεία, μόλις λίγες ώρες μετά την σύγκρουση.

Ο «Σύλλογος Τέμπη 2023» αναφέρει

Πως για άλλη μία φορά «υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς» ενώ καταγγέλλουν την αδιαφορία και την απουσία σεβασμού στους συγγενείς των νεκρών, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν «την οδύνη της δεύτερης ταφής».

Δεκαπέντε μήνες μετά το έγκλημα σε ένα ιδιωτικό χωράφι μακριά από το χώρο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα οστό επιβάτη του εγκλήματος των Τεμπών.

Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: Η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς.

Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών- γονιών, αδερφών, συντρόφων που μέσα στο πένθος τους γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την οδύνη της δεύτερης ταφής. Κάποιοι, που κατονομάζονται στις μηνύσεις που καταθέσανε οι συγγενείς, μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Γι’ αυτούς ήταν ασήμαντα μπροστά στον ιδιοτελή σκοπό τους. Πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ;

 

Related posts

Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ – Από 30 Νοεμβρίου 2018

Χίος : Προπηλακίστηκε από κατοίκους του νησιού ο Υφ. Εργασίας Νότης Μηταράκης – Διαμαρτύρονται για την ισλαμοποίηση του νησιού τους. (βίντεο)

Newsroom

Έκτακτη είδηση: Άγιο Όρος – Καίγεται δάσος στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

Newsroom