Συναγρίδα γεμιστή: με λάχανο τουρσί του σεφ Γιώργου τσελεμεντέ
Ένα από τα ωραιότερα και νοστιμότερα ψάρια των ελληνικών θαλασσών είναι η συναγρίδα γέμιση λάχανο και τουρσί . Εξαιρετικά νόστιμη, για να ξετρελάνετε τους ουρανίσκους σας .
ΥΛΙΚΑ
1 ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ
1 ΚΙΛΟ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΡΥΖΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
6-8 ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καθαρίζουμε το ψάρι και κρατάμε ότι τρώγεται (συκώτι , χαβιάρι) το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το συκώτι το χαβιάρι με 3 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι την μια τομάτα το ρύζι αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Χαράζουμε το ψάρι κατά μήκος επάνω στη ραχοκοκαλιά με ένα μαχαίρι ώστε να ανοίξει.
Αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και με ένα τσιμπιδάκι τα μικρά κοκαλάκια. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και απλώνουμε τη γέμιση στο μισό ψάρι, σκεπάζουμε με το άλλο μισό δένουμε το ψάρι με τα φύλλα από το φρέσκο κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ξεπλένουμε το λάχανο καλά και το στραγγίζουμε το σοτάρομε με το υπόλοιπο λάδι ρίχνουμε τη δεύτερη τομάτα λίγο πιπέρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στρώνουμε το μείγμα μας γύρω από το ψάρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.