ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς» θα πραγματοποιήσει σήμερα η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων

Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς» θα πραγματοποιήσει σήμερα η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων 

 

Συνάντηση θα έχει σήμερα Τρίτη 2/1/ η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων,  με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς». Σκοπός της συνάντησης είναι να  να αναδειχθούν και να προωθηθούν στη βουλή και στους αρμόδιους υπουργούς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των πλημμυροπαθών του Χωριού.

 

Ποιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει 

Την Τρίτη 2/1/2024 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς», με τους βουλευτές Αλ. Χαρίτση και Ν. Ηλιόπουλο και τοπικά στελέχη της ομάδας.
Η συνάντηση θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης στις 3 η ώρα στην πλατεία του χωριού όπου καλούνται όσοι συγχωριανοί το επιθυμούν να παρευρεθούν.

Η Επιτροπή θα καταθέσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των πλημμυροπαθών με σκοπό να αναδειχθούν και να προωθηθούν στη βουλή και στους αρμόδιους υπουργούς.

ΖΗΤΑΜΕ: Να πιέσουν την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα η αποζημίωση για την οικοσκευή, δηλαδή τα 6.600 ευρώ, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε αρκετούς συγχωριανούς μας.
1. Να πιέσουν για τον καθαρισμό των χώρων από τα γκρεμισμένα σπίτια και τις αποθήκες, από το κράτος.
2. Να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα. Οι αποζημιώσεις δεν επαρκούν για την ανακατασκευή σπιτιού. Η κρατική Σ.Σ ανέρχεται στα 800 ευρώ ανά m² ενώ κοστίζει 1.500 ευρώ ανά m².
3. Να υπάρξει μέριμνα για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις. Να αναλάβει το Κράτος την ρευματοδότηση και το κόστος του ρεύματος για τους οικίσκους, που έχουν τοποθετηθεί στα οικόπεδα των άστεγων πλημμυροπαθών. Η ΔΕΗ ζητάει 300 ευρώ για να τοποθετήσει πίνακα και να δώσει ρεύμα στα κοντέινερ το κόστος του οποίου θα βαραίνει τους πλημμυροπαθείς.
4. Να ασκηθεί πίεση σχετικά με την άμεση καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και συγκατοίκησης διότι η καθυστέρηση της καταβολής τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.
5. Να καθαριστούν τα κανάλια, οι αγροτικοί δρόμοι και εγκαταστάσεις, να επισκευαστούν άμεσα οι πομόνες και το αρδευτικό δίκτυο.
6. Να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και ποιο είναι αυτό.
7. Να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για να υπάρξουν νέες ειδικές ρυθμίσεις για τους πλημμυροπαθείς για χρέη προς την εφορία και τις τράπεζες.
8. Να δοθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ύψος των ζημιών που υπέστησαν.
Μεγάλα Καλύβια Δευτέρα 1/1/2024

Related posts

ΓΣΕΕ: Διαρκής ο αγώνας των συνδικάτων – Επίκαιρα τα αιτήματα των εξεγερμένων του πολυτεχνείου

Άγγελος Σικελιανός: Ο Κορυφαίος έλληνας ποιητής όπου το έργο του διακρίθηκε για τον έντονο λυρισμό και ιδιαίτερο γλωσσικό πλούτο.

Βρέθηκε ομογενής αγνοούμενος στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή