ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διαδικτυακές ΠροσεγγίσειςΣυνεντεύξεις

Συνέντευξη με την Δήμητρα Κούβαρη – Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Μανιατών

Συνέντευξη με την κ. Δήμητρα Κούβαρη, Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Μανιατών: «Το όραμα είναι να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο πολιτισμού»

 

«Το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο πολιτισμού, εδώ στην Ένωση Μανιατών και για αυτό τον λόγο προσπαθούμε να προάγουμε τον εθελοντισμό  μέσα από πολιτιστικές δράσεις», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Δήμητρα Κούβαρη,  στο greekaffair.news

 

Λίγα Λόγια για την  Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»

Η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», ιδρύθηκε στις 11 Μαΐου του 1989. Εδρεύει στον Πειραιά και στεγάζεται στο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίσμα της οδού Πραξιτέλους 215.

Αποτελεί τον ιστορικότερο και πολυπληθέστερο σύλλογο Μανιατών με περισσότερα από 4.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο!

Σκοποί της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» είναι η καλλιέργεια αισθημάτων αγάπης και φιλαλληλίας μεταξύ των μελών της, η έρευνα και μελέτη της ιστορίας και του πολιτιστικού παρελθόντος της Μάνης, η προβολή της συνεισφοράς της στην εθνική δημιουργία, η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών θησαυρών και της φυσιογνωμικής της ιδιαιτερότητας καθώς και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή των Μανιατών.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου είναι ποικίλες και αφορούν σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, τα γράμματα, οι τέχνες, η τοπική ιστορία της Μάνης, η οικονομική ζωή και η κοινωνική συνάρθρωση των Μανιατών. Η Ένωση των Απανταχού Μανιατών αγκαλιάζει όλους τους τοπικούς συλλόγους της Μάνης και είναι ανοιχτή σε δράσεις που υλοποιούνται από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, οργανώσεις ή ιδρύματα.

 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, κ. Δήμητρα Κούβαρη μίλησε στην κάμερα του greekaffair.news για το ποσό σημαντικός είναι ο ρόλος των πολιτιστικών συλλογών στην Ελλάδα.

Τη ρωτήσαμε για τον ρόλο που καλείται να παίξει ένας πολιτιστικός σύλλογος με έδρα την Αθήνα στην αναπτυξιακή διαδικασία  του τόπου που εκπροσωπεί, αλλά και γενικότερα για την προσφορά των συγκεκριμένων  φορέων στην κοινωνία και την πολιτιστική ζωή της χώρας.

Επίσης μας παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις της Ένωσης και μίλησε για το έργο που γίνεται από όλους, ώστε  η  Ένωση Απανταχού Μανιατών να απαριθμεί σήμερα περισσότερα από  4.000 μέλη και με την πλειοψηφία να είναι σε ηλικία κάτω των 50 ετών.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη συνεργασία και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στους πολιτιστικούς συλλόγους και την προσπάθεια τους να ακουστεί η φωνή τους στους Υπευθύνους για να διεκδικήσουν τη θέση τους  στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη  με την  Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, Δήμητρα Κούβαρη στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Συνέντευξη Κυριάκος Τσικορδάνος

Βίντεο – Μοντάζ  Γιάννης Αρμυριώτης

 

 

Related posts

Συνέντευξη: O Γιάννης Κοτσαφτόπουλος, εκδότης του εκδοτικού οίκο Όστρια μιλάει στο greekaffair.gr

 Συνέντευξη στην Άννα Καμαρινού: “Ο έρωτας με συντονίζει… “

Συνέντευξη με την συγγραφέα Βάσια Μαυράκη: “Πιστεύω πως ο θάνατος είναι μία πόρτα μέσα στη ζωή”