Συνταγή Παραδοσιακή Καρυδόπιτα: του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ
Εξαιρετική συνταγή για Παραδοσιακή Καρυδόπιτα από το βιβλίο του παππού μου
ΥΛΙΚΑ:
-
1 κούπα ζαχάρη
-
1 κούπα γάλα
-
1/2 κούπα βούτυρο
-
2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
-
1 κ.γ κανέλα
-
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
-
1 1/2 κούπα γαλέτα
-
1 1/2 κούπα αλεύρι
-
5 αυγά
-
1 κ.γ σόδα
-
3 κ.γ μπέικιν
-
2 κ.σ κονιάκ
-
για το σιρόπι
-
3 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
1 κ.σ χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
½ ΚΙΛΟ ΝΕΡΟ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα, τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα.
Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ. Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια. Βράστε το σιρόπι για 5. Σιροπιάστε τη ζεστή.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180c για 40- 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε την κόβουμε σε μερίδες και την σιροπιάζουμε.
Σερβίρουμε με παγωτό