Ταλιατέλες με σπανάκι και μπλε τυρί
Ο συνδυασμός σπανάκι με μπλε τυρί είναι από τα καλύτερα “παντρέματα” που μπορείτε να κάνετε και ταιριάζουν πολύ και σε μια μακαρονάδα.
Υλικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250γρ. σπανάκι φρέσκο
- 1 συσκευασία Castello® Danablu
- 1 συσκευασία Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις ταλιατέλες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίξετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι, αλατίζετε και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βήμα 3
Ρίχνετε το τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, μαζί και τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας όσο γίνεται από το νερό τους. Ρίχνετε και τον μαϊντανό.
Βήμα 4
Σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να απορροφηθεί το νερό τους.
Βήμα 5
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.