Τάρτα με σπανάκι και φέτα χωρίς ζύμη
Μια τάρτα πανεύκολη και πεντανόστιμη από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Ιδανική για μεγάλες παρέες, για τη βόλτα στην εξοχή αλλά και για φοιτητική ζωή!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σπανάκι
20 γρ. φέτα Χωριό½
φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι½
φλ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
4 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι, αφαιρώντας τα κοτσάνια.
- Λιώνουμε τη φέτα Χωριό πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε από πάνω το ταμπάσκο και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα μεταξύ τους και μετά το τοποθετούμε στο ταψί μας.
- Ψήνουμε την τάρτα μας για 30-35 λεπτά.