ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Εξεταστική καταγγέλλοντας συγκάλυψη

Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Εξεταστική καταγγέλλοντας συγκάλυψη

 

Την αποχώρησή τους από την Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης

 

Με καταγγελίες για μεθόδευση και συγκάλυψη αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε την δικογραφία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».


Αποχώρησαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Αποχώρησε και η Ελληνική Λύση μετά από καταγγελίες του Παύλου Σαράκη. Όπως είπε ο βουλευτής, «καταγγέλλουμε τις διαδικασίες, τη τακτική συγκάλυψης ενός εγκλήματος και αποχωρούμε». Η Ελληνική Λύση, όπως είπε, καταγγέλλει τις προθέσεις της πλειοψηφίας να κλείσει την εξεταστική απορρίπτοντας τα αιτήματα να έρθουν ουσιώδεις μάρτυρες.

Η Πέτη Πέρκα, από τη Νέα Αριστερά σχολίασε με τη σειρά της ότι ο κύκλος της Εξεταστικής Επιτροπής κλείνει με κυνισμό και συγκάλυψη. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκάλυψη. «Δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι, θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η κ. Πέρκα γνωστοποιώντας ότι και η Νέα Αριστερά αποχωρεί.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι Σπαρτιάτες.

Αιτία της σύγκρουσης της αντιπολίτευσης με την πλειοψηφία είναι η άρνηση, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να κληθούν νέοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από συγγενείς των θυμάτων.

 

Η αντιθεσμική συμπεριφορά του Βασίλη Κόκκαλη

 

Κύκλοι της πλειοψηφίας καταφέρονται κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, λέγοντας ότι κατάφερε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, επιδεικνύοντας μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά.

Όπως λένε, οι ερωτήσεις του απέναντι στον Κώστα Καραμανλή προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ στην κατάθεση του μάρτυρα που διασώθηκε από το δυστύχημα, τον επέκρινε για μια τούρτα γενεθλίων. «Απτόητος όμως, συνέχισε και σήμερα διαπράττοντας μείζον θεσμικό ατόπημα, όταν διάβασε έγγραφο στην Εξεταστική που έλαβε από την Εισαγγελια Λαρισας, χωρίς αυτό το έγγραφο να έχει φτάσει στην Επιτροπη», τονίζεται.

Related posts

Διακοπές ρεύματος σε όλη την Αττική: Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές θα έχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Αυστηροί τόνοι από το ΥΠΕΞ : Η Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παράνομη γεώτρηση στην Κύπρο

Newsroom

Τραγούδι της ημέρας : «Ξημερώνει»Το άκρως ερωτικό single του STAN Αντιπαριώτη