Τηγανίτες γιαουρτιού με μύρτιλα και μέλι: Μια συνταγή για ένα υγιεινό και υψηλό σε πρωτεΐνη ξεκίνημα ημέρας
ΥΛΙΚΑ
(για 10 – 12 τηγανίτες)
200 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 ml γάλα
1 αβγό (προαιρετικά)
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
150 γρ. μύρτιλα
Μέλι για γαρνίρισμα
100 γρ. βούτυρο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.
- Χτυπάτε το αβγό με το γιαούρτι και το γάλα και ρίχνετε το μίγμα στο κέντρο του μπολ με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Κατόπιν ρίχνετε το βούτυρο και τα μισά μύρτιλα στο μίγμα και ανακατεύετε προσεκτικά.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε κουταλιές από το χυλό.
- Όταν χρυσίσουν από τη μια μεριά, τις γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες με τα υπόλοιπα μύρτιλα και μέλι.