ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Περιβάλλον

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εκπέμπει «SOS» (βίντεο)

 Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εκπέμπει «SOS»

Προβλήματα στο Aττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει προκαλέσει το παρατεταμένο lockdown, καθώς λόγω έλλειψης πόρων υπάρχει δυσκολία στην τροφοδοσία και στην συντήρηση των ζώων.

 Ο Ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μίλησε για το θέμα «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Μετά το ρεπορτάζ του MEGA για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε υπήρχε ανταπόκριση από την πολιτεία. Περιμένουμε κάποια μέτρα ανακούφισης της επιχείρησης στις αρχές Φεβρουαρίου» σημείωσε με νόημα. Προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την επιχείρησή του, ο κ. Λεσουάρ, ανέλαβε δύο πρωτοβουλίες.

 Αφενός, εξέδωσε 5.000 εισιτήρια, χαμηλότερης τιμής από την κανονική, στον ιστότοπο του πάρκου. «Σχεδόν εξαντλήθηκαν. Αυτό ήταν συγκινητικό. Μαζέψαμε κάποια λεφτά» δήλωσε. Αφετέρου, έφτιαξε κάποια προγράμματα υιοθεσίας, που όποια επιχείρηση επιθυμεί μπορεί να αναλάβει τη διατροφή κάποιων ζώων για ένα χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά από 500 έως 1000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Λεσουάρ, υπογράμμισε, ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μεγάλη και ανοικτή έκταση και θα μπορούσε να είναι ανοικτό τα σαββατοκύριακα, εφόσον προβλεπόταν κάτι τέτοιο. Σημειώνεται ότι στο πάρκο φιλοξενούνται 2.000 ζώα, 300 διαφορετικών ειδών.

 

Related posts

Έρευνα – Πλαστικά απορρίμματα: Από τα ψάρια στο στομάχι μας

Φιλόζωοι προς ΕΥΔΑΠ – Τα φρεάτια σας είναι παγίδες θανάτου για τα ζώα στην πόλη, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει

Newsroom

Μαγνησία: Επιδρομή λύκων σε κοπάδια – «Μέσα σε μισή ώρα κατασπάραξαν 15 πρόβατα»