Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Τραχανάς σούπα με φέτα και ψωμί αλλιώς ως μπουκουσιές της γιαγιάς Ελισσάβετ

Τραχανάς σούπα με φέτα και ψωμί αλλιώς ως μπουκουσιές της γιαγιάς Ελισσάβετ συνταγή από την Θεσσαλία

 

Τραχανά με μπουκουσίες έτσι άκουγα την γιαγιά μου να τον λέει τον έφτιαχνε για βραδινό. Πολλές φορές όμως το χειμώνα, ο παππούς μου της ζήταγε να του τον φτιάξει και για πρωινό. Όμορφες εποχές !!!

 

Υλικά

•    1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά
•    3 φλυτζ. τσαγιού νερό
•    1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ⅔ φλυτζ. τσαγιού φέτα τρίμμα
•    αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    4 – 5 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια

Διαδικασία 

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τα 50 ml ελαιόλαδο. Αφήστε τα να πάρουν βράση και μετά ρίξτε τον τραχανά. Βράστε τον για περίπου 15 λεπτά ώστε να γίνει αρκετά πηχτός. Σε ένα πιάτο, κάντε με τα χέρια σας κομμάτια το ψωμί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί αρκετών ημερών ώστε να μην πάει χαμένο. Δεν είναι αναγκαίο να είναι ψωμί ημέρας. Περιχύστε τον τραχανά πάνω από το ψωμί. Τότε, ρίξτε το βούτυρο στην κατσαρόλα ώστε να λιώσει. Βάλτε και την κομματιασμένη φέτα πάνω από τον τραχανά και από πάνω το λιωμένο βούτυρο. Δεν υπάρχει καλύτερο comfort food, ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το πιάτο θα είναι πεντανόστιμο και θα είστε χορτάτοι για ώρες.

Καλή απόλαυση.

Μπορούμε να σερβίρουμε τον τραχανά μας  με λίγο πιπέρι, ή μπούκοβο  αφού τον ανακατέψουμε.

 

 

Πηγη greekaffair.gr 

Related posts

Λαχανικά με ρύζι στο φούρνο

Κολιός στο τηγάνι με ρεβίθια λεμονάτα

Newsroom

Μακαρονόπιτα Τριπόλεως του Γιώργου Τσελεμεντέ