ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Τραχανάς με μπουκουσιές σούπα με τριμμένη φέτα της γιαγιάς Ελισσάβετ

Τραχανάς με μπουκουσιές σούπα με τριμμένη φέτα της γιαγιάς Ελισσάβετ συνταγή από την Θεσσαλία

 

Τραχανά με μπουκουσίες έτσι άκουγα την γιαγιά μου να τον λέει τον έφτιαχνε για βραδινό. Πολλές φορές όμως το χειμώνα, ο παππούς μου της ζήταγε να του τον φτιάξει και για πρωινό. Όμορφες εποχές !!!

 

Υλικά

•    1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά
•    3 φλυτζ. τσαγιού νερό
•    1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ⅔ φλυτζ. τσαγιού φέτα τρίμμα
•    αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    4 – 5 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια

Διαδικασία 

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τα 50 ml ελαιόλαδο. Αφήστε τα να πάρουν βράση και μετά ρίξτε τον τραχανά. Βράστε τον για περίπου 15 λεπτά ώστε να γίνει αρκετά πηχτός. Σε ένα πιάτο, κάντε με τα χέρια σας κομμάτια το ψωμί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί αρκετών ημερών ώστε να μην πάει χαμένο. Δεν είναι αναγκαίο να είναι ψωμί ημέρας. Περιχύστε τον τραχανά πάνω από το ψωμί. Τότε, ρίξτε το βούτυρο στην κατσαρόλα ώστε να λιώσει. Βάλτε και την κομματιασμένη φέτα πάνω από τον τραχανά και από πάνω το λιωμένο βούτυρο. Δεν υπάρχει καλύτερο comfort food, ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το πιάτο θα είναι πεντανόστιμο και θα είστε χορτάτοι για ώρες.

Καλή απόλαυση.

Μπορούμε να σερβίρουμε τον τραχανά μας  με λίγο πιπέρι, ή μπούκοβο  αφού τον ανακατέψουμε.

Related posts

Ψαρομπιφτέκια φούρνου με φασολάκια σαλάτα

Newsroom

Σαλάτα με ψητά παντζάρια

Πλιγούρι με αρνί ή κατσίκι παραδοσιακή συνταγή

Newsroom